Η Μικρο-Θερμοκοιτίδα του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Αγ. Αναργύρων Καματερού καλεί νέες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που αναπτύσσουν νέες δραστηριότητες να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στον Γ’ Κύκλο του προγράμματος υποστήριξης νέων επιχειρήσεων μέχρι την Πέμπτη 27/10/2022.
Στόχος του προγράμματος είναι να παράσχει στις νέες επιχειρήσεις της περιοχής τη βοήθεια που χρειάζονται προκειμένου να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να αποκτήσουν τις επιχειρηματικές ικανότητες και δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ο Γ’ Κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει τη Τετάρτη 02/11/2022 και θα διαρκέσει 4 μήνες.
Οι υπηρεσίες του προγράμματος προσφέρονται στις επιχειρήσεις ΔΩΡΕΑΝ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Στάδιο 1: Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Σεμιναρίων. Στο πρώτο στάδιο του Προγράμματος οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα παρακολουθούν μια σειρά από εξειδικευμένα επιχειρηματικά σεμινάρια, με στόχο να ενημερωθούν για σημαντικά επιχειρηματικά θέματα και να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους σε κρίσιμους τομείς, που σχετίζονται με την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει συνολικά 6 τετράωρα σεμινάρια σε θεματικές όπως:
► Βασικές Αρχές Επιχειρηματικής Λειτουργίας
► Στρατηγικό και Επιχειρηματικό Σχέδιο
► Χρηματοοικονομική Διαχείριση Επιχείρησης
► Παρουσίαση Επιχειρηματικών Ιδεών (Pitching)
► Μάρκετινγκ, πωλήσεις και τεχνικές πρόσβασης στις αγορές
► Χρηματοδοτικά Εργαλεία
► Διαχείριση Καινοτομίας
► Συγχωνεύσεις - Εξαγορές και Αποτιμήσεις
► Digital Marketing
► Ανάπτυξη Συνεργασιών/Δικτύωση Επιχειρήσεων
H τελική διαμόρφωση του προγράμματος σεμιναρίων ως προς τις θεματικές γίνεται βάσει των αναγκών των επιχειρήσεων του κύκλου, όπως αυτές προκύπτουν από σχετικό ερωτηματολόγιο που καλούνται να συμπληρώσουν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις στην αρχή του κύκλου.
Στάδιο 2. Εξατομικευμένη Επιχειρηματική Υποστήριξη (coaching). Στο δεύτερο στάδιο του προγράμματος, κάθε ωφελούμενη επιχείρηση συνεργάζεται με εξιδεικευμένο σύμβουλο επιχειρηματικότητας. Η συνεργασία ξεκινά με την διάγνωση αναγκών της επιχείρησης, όπου εντοπίζονται, σε συνεργασία πάντα με τον Σύμβουλο, οι επιχειρηματικές ανάγκες της επιχείρησης - βάσει τον δυσκολιών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια, Σύμβουλος και επιχείρηση διαμορφώνουν από κοινού το πλάνο επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο θέτει τους στόχους και την κατεύθυνση της συνεργασίας τους, και ξεκινούν τις συνεδρίες υποστήριξης που περιλαμβάνουν καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικού σχεδιασμού και ανάπτυξης συνεργασιών. Στο πλαίσιο του προγράμματος, κάθε επιχείρηση πραγματοποιεί συνολικά 26 ώρες εξατομικευμένων συνεδριών συμβουλευτικής, με δύο από αυτές να αφιερώνονται στην δημιουργία της εταιρικής παρουσίασης της επιχείρησης που θα αξιοποιηθεί από τις ωφελούμενες επιχειρήσεις στο 3ο Στάδιο του Προγράμματος.
Στάδιο 3. Δικτύωση. Το τρίτο στάδιο του Προγράμματος προβλέπει την συμμετοχή των ωφελούμενων επιχειρήσεων σε ειδικά σχεδιασμένη ημερίδα δικτύωσης, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν εκτός από τις ωφελούμενες επιχειρήσεις, δυνητικοί επενδυτές και εκπρόσωποι της αγοράς ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων του κύκλου. Στο πλαίσιο της ημερίδας οι ωφελούμενες επιχειρήσεις καλούνται να παρουσιάσουν/προβάλλουν την επιχείρηση τους με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών/συνεργειών με τους παρευρισκόμενους.
Παράλληλα, και καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος η ομάδα της Μικρο-Θερμοκοιτίδας ενημερώνει τις ωφελούμενες επιχειρήσεις για ευκαιρίες χρηματοδότησης και συμμετοχής σε εκθέσεις που προκύπτουν και συνάδουν με τους στόχους της επιχείρησης.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Για να λάβει μέρος μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής, συμπληρώνοντας την σχετική ηλεκτρονική φόρμα μέσω του site του Κέντρου.
Οι αιτήσεις που καλύπτουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές βάσει προτεραιότητας. Στην περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων ανά κύκλο ξεπερνά τις 16 επιχειρήσεις, τότε η επιλογή γίνεται βάσει των παρακάτω κριτηρίων:
► Τομέας Δραστηριότητας με προτεραιότητα στους τομείς α) Δημιουργική και Πολιτιστική Βιομηχανία β)Ανάπτυξη των Πόλεων ως Ευφυών και Βιώσιμων Οικοσυστημάτων Διαβίωσης, Απασχόλησης, Επιχειρηματικότητας και Αναψυχής
► Προφίλ συμμετεχόντων, υπόβαθρο και εμπειρία (αιτών και ομάδα της επιχείρησης)
► Βιωσιμότητα της επιχείρησης (με βάση τα οικονομικά στοιχεία αυτής)
► Πλάνο και προοπτική ανάπτυξης
► Αντίκτυπος επιχείρησης στην καθημερινότητα της περιοχής παρέμβασης
Κάθε ένα από τα παραπάνω κριτήρια βαθμολογείται και σταθμίζεται με βάση προκαθορισμένους συντελεστές βαρύτητας, ανάλογα με την σπουδαιότητα του κάθε κριτηρίου, όπως δίνεται στον ακόλουθο πίνακα:

Στο πλαίσιο της ανωτέρω διαδικασίας αξιολόγησης, η ομάδα της Μικρο-Θερμοκοιτίδας ενδέχεται να διενεργήσει συνεντεύξεις (εξ’ αποστάσεως ή δια ζώσης) των υποψηφίων προκειμένου να αποκτήσει πληρέστερη εικόνα των υποψήφιων επιχειρήσεων.